فرهنگ ، تاریخ ایران و جهان

مطالبی در سبک زندگی ، تاریخ ، فرهنگ و تمدن ایران و جهان

فرهنگ ، تاریخ ایران و جهان

مطالبی در سبک زندگی ، تاریخ ، فرهنگ و تمدن ایران و جهان

طبقه بندی موضوعی

دانستنی ها2

پنجشنبه, ۲۲ تیر ۱۴۰۲، ۱۲:۳۴ ب.ظ

اوشو

در طول تاریخ، همواره به موازات خط راستین انبیاى بزرگ و پاک الهى جریانهاى غیرمستقیم و کم و بیش انحرافى و غلط وجود داشته است.

در سالیان اخیر و با خواست و دخالت قدرت‏هاى داراى زر و زور و تزویر، بر تعداد آیین‏هاى ساختگى و انحرافى افزوده شده است. از عرفان‏هاى سرخ پوستى و غیرالهى و درون‏گرا گرفته تا انواع فرقه‏هاى شیطان‏پرستى؛ از انحراف در برخى از شرایع آسمانى تا ماتریالیسم الحادى لیبرالیسم، همه و همه گونه‏هاى رنگارنگ و موافق با برخى از سلیقه‏ها هستند.

یکى از کسانى که در قرن اخیر آغازگر فکرى جدید شده است آقاى رجنیش یا اوشو است. اوشو فیلسوف معاصر هند در یازده دسامبر 1931 در ایالت مادیا پرادش هند زاده شد. تحصیلاتش را در هند تا درجه استادى فلسفه ادامه داد و سپس به ایراد خطابه و تبلیغ در اقصى نقاط هند پرداخت.

در سال 1981 براى معالجه به ایالات متحده آمریکا رفت و پنج سال در آن جا اقامت کرد. در سال 1985 مجدداً به هند رفت و در شهر پوناى هند ساکن شد تا در سال 1990 از دنیا رفت.

اوشو هرگز کتابى ننوشته است اما از او 7000 ساعت نوار کاست، و 1700 سخنرانى ویدئویى باقى مانده است. که در بیش از 650 جلد کتاب منتشر شده است. 19

درباره برخى از توصیه‏هاى اوشو و نحوه زندگى او و پیروانش و چرایى برگشت وى از آمریکا نقل‏هاى مختلفى ذکر شده است. یکى از خصوصیات این فرقه آن است که تنها ثروتمندان، حق عضویت در آن را دارند و شعارشان نیز از این قرار است.

«ثروتمندان! از ثروت خود بهترین لذت را ببرید!»

رجنیش (اوشو) در دوران اقامت خود در آمریکا سالیانه 15 تا 45 میلیون دلار درآمد شخصى از مریدان ثروتمند آمریکایى خود کسب کرده است.

وى در دوران اقامت خود در شهر آنتیلوپ آمریکا، مالک ناوگانى مرکب از 93 دستگاه ماشین گرانقیمت و یک‏rolls Royce و یک هواپیماى شخصى شده بود. وى در سال 1985 به دلیل درگیریهاى خونین بین مریدان ارشد خود به خاطر اختلافات مالى مرکز و تخلفات وسیع و فساد مالى، از آمریکا اخراج گردید و مجدداً به شهر پوناى هند مراجعت کرد و در سال 1990 از دنیا رفت.

رجنیش در دوران زندگى خود توسط مریدان ثروتمند آمریکایى و اروپایى‏اش توانست نزدیک به 600 مرکز براى فرقه خود در کشورهاى مختلف اروپا و آمریکا تأسیس نماید؛ لیکن بعد از مرگ وى تعداد این مراکز به کمتر از بیست مرکز کاهش یافت.

رجنیش در سخنرانى‏هاى خود اعلام کرد که خدا وجود ندارد و مریدان وى همه، خدا هستند. وى همچنین از مریدان خود مى‏خواست تمامى کتب مقدس ادیان را آتش بزنند و با تمامى سنتها و ارزشهاى دینى مخالفت نمایند. مریدان رجنیش وى را بهگوان (خدا) مى‏نامیدند.

وى به مریدان خود توصیه کرد براى رسیدن به آرامش، حدکثر لذت جنسى را به هر شکل ممکن حاصل نمایند!

اوشو ازدواج را در بین پیروان خود شدیداً ممنوع کرده بود و آن را اسارت کامل و مخالف آزادى مى‏دانست و خانواده را یک نهاد فاسد قلمداد مى‏کرد و از مریدان خود مى‏خواست که با یکدیگر رابطه جنسى آزاد داشته باشند و تأکید مى‏کرد که فرزندانى که از این روابط به دنیا آیند نباید پدر مشخصى داشته باشند.

در جهان، رجنیش به عنوان آموزگار جنسى (Sexguru) شهرت پیدا کرد چرا که وى نیروانا (Nirvana) یعنى رستگارى را در آزادى کامل در لذات (Kamasutra) در هر نوع ممکن مى‏دانست. بر اساس تعلیمات وى تعداد زیادى از مریدان وى هم مواد مخدر مصرف مى‏کردند و هم موادمخدر را قاچاق مى‏نمودند و شمار زیادى از مریدان زن وى آشکارا به فاحشه‏گرى مى‏پرداختند. تعدادى از مریدان زن رجنیش در دادگاه‏هاى هند به دلیل‏ مورد آزار جنسى قرار گرفتن توسط وى شکایت کردند.

امروز هم پیروان رجنیش در هند در باشگاه‏هایى به نام «اوشو» آشکارا لذت‏جویى جنسى را در بین پیروان خود ترویج مى‏کنند.

شایان ذکر است که رجنیش به سبب ابتلا به بیمارى ایدز (AIDS) مرد و در اواخر عمر خود آشکارا اظهار مى‏نمود که افکار وى با دین و عرفان هیچ ارتباطى ندارد.

رجنیش ایثار و تمامى ارزشهاى اخلاقى و دینى را خلاف آزادى مى‏خواند و اعلام مى‏کرد آنها هیچ معنى و مفهومى ندارند. وى از مریدان خود مى‏خواست که هفته‏اى یک بار حتماً در مرکز وى در شهر پونا یا دیگر مراکز حضور داشته باشند. مهم‏ترین کارهاى مریدان وى در مراکز یاد شده شنیدن موسیقى کامجویى از یکدیگر، رقص و گریه و خنده با صداى بلند مى‏باشد.

جاى تأسف است که در چند سال گذشته تعدادى از کتابهاى رجنیش بعد از گزینش و حذف بعضى از مطالب زننده به فارسى ترجمه و در کشورمان منتشر شده است. این کتابها تحت عنوان عرفان شرقى تبلیغ و معرفى مى‏شوند. ولى در واقع هدف آنها فقط گمراه نمودن جوانان کشور اسلامى‏مان مى‏باشد. 20[1]

 

 

 

[1] حسن قدوسى‏زاده، اصطلاحات سیاسى فرهنگى، 1جلد، دفتر نشر معارف - قم.

  • محمد مهدی حبیبی

اوشو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی