روش على علیه السلام در بیت المال
مجمع تیمى گوید: على علیه السلام بیت المال را آب مىپاشید، سپس در آنجا نماز نافله به جاى مىآورد و مىگفت: اى بیت المال در روز قیامت شهادت بده که من از مال مسلمانان هیچ در تو نگاه نداشتم.
این روایت از طریق دیگر - بازهم از مجمع - نقل شده است.
عاصم بن کلیب [۳۶] از پدر خود روایت مىکند: براى على (علیه السّلام) مالى از اصفهان رسید. آن را تقسیم کرد. در آن میان گردۀ نانى بود، آن را نیز بشکست و هفت قسمت کرد و بر هر قسمت تکهاى از آن نهاد. سپس امیران هفتگانه را بخواند و میان آنها قرعه زد که سهم کدام یک را نخست بدهد. آن روزها در کوفه هفت محلّه بود.
کلیب الجرمى از پدرش روایت کرد که گفت: من نزد على (علیه السّلام) بودم مالى از ناحیۀ جبل [۳۷] رسید. على (علیه السّلام) بر خاست ما نیز برخاستیم تا به نزد خربندگان و ساربانان رسیدیم. مردم گرد آمده بودند آنسان که بر او ازدحام مىکردند. على چند ریسمان بگرفت و آنها را به هم گره زد و به گرد آن اموال کشید و گفت: هیچ کس حق ندارد که از این ریسمان پاى به درون نهد. ما پشت ریسمان نشستیم. على به درون رفت و گفت: سران هفتگانه کجایند. آنان بیامدند پس از این جوال در آن جوال مىریختند و از آن یک به این یک تا آن مال به هفت قسمت کردند. (ثقفی)[1]
[1] ثقفی ابراهیم بن محمد. ترجمه فارسی الغارات. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی. سازمان چاپ و انتشارات، 1374، ص 33.
- ۰۳/۰۲/۲۴